20.4.09

Χρήση Πολυμέσων (Multimedia)

.

Καλώς ή κακώς, οι προκλήσεις τις εποχής, επέβαλαν και τη χρήση της κινούμενης εικόνας ως μέσο μετάδοσης της πληροφορίας - γνώσης. Τα σημερινά παιδιά όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, μεγαλώνουν περισσότερο ανάμεσα σε οθόνες τηλεόρασης και υπολογιστών, παρά ανάμεσα σε βιβλία και παιδικές χαρές. Στα 33 χρόνια εμπειρίας μας, έχουμε διαπιστώσει πως ο τρόπος που οι νέοι άνθρωποι αποκωδικοποιούν την πληροφορία και αντιλαμβάνονται τη γνώση, μεταλλάσσεται.

Το σχολείο μας ήταν και είναι αρκετά επιφυλακτικό απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Ο ρεαλισμός μας όμως, μας εξαναγκάζει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στον γραπτό λόγο και την κινούμενη εικόνα, προσφέροντας στον μαθητή σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους, κάνοντας χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Διαδικτύου (Internet), Video ακόμα και προβάλλοντας ταινίες στην ολοκαίνουργια αίθουσα κινηματογράφου (Cinema Room).

Η χρήση αυτών των μέσων προσφέρει στο μαθητή εναλλακτικές προσεγγίσεις εκμάθησης της γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνεται με τις σύγχρονες μεθόδους αποκωδικοποίησης της πληροφορίας.

.